Ghidul cumpărătorului: 9 lucruri de care să ții cont atunci când cumperi un apartament nou

apartament nou - ghid
November 20, 2023

Achiziția unui apartament nou este o decizie importantă, de aceea trebuie cântărită cu atenție. Pentru a lua cea mai bună hotărâre pentru tine și viitorul tău, ține cont de câteva aspecte cheie atunci când îți alegi noua locuință. De la localizare și facilități, la aspecte legate de construcție, materiale și securitate. 

1. Asigură-te că locația este potrivită pentru nevoile și stilul tău de viață

Locația este unul dintre cei mai importanți factori atunci când cumperi o locuință, aceasta fiind de multe ori un criteriu decisiv. Asigură-te că zona răspunde nevoilor tale: că oferă acces către mijloacele de transport în comun, că poți ajunge ușor către școli, magazine, locul de muncă sau alte puncte de interes pentru tine. 

Totodată, ia-ți timp să analizezi tendințele în dezvoltare din zonă, pentru a te asigura că valoarea investiției tale va avea o creștere rapidă în timp.

2. Informează-te cu privire la calitatea construcției

O atenție deosebită la detalii este crucială atunci când vine vorba de calitatea construcției. Cere detalii despre materialele folosite, structura clădirii și alte aspecte tehnice. Acesta este un detaliu de la care e important să nu faci rabat. Dacă finisajele pot fi schimbate în timp, asupra structurii clădirii nu ai posibilitatea să intervii. Asigură-te că dezvoltatorul construiește responsabil, că respectă normele ISU și a obținut toate autorizațiile privind siguranța.

Proiectele Novum Invest răspund celor mai înalte standarde de locuire: de la poziționări strategice –  în zone cheie ale Capitalei -, la finisaje premium și compartimentări inteligente. Construim sustenabil și punem accent pe utilizarea eficientă a resurselor și a materialelor eco-friendly, iar siguranța este o prioritate în toate proiectele noastre.

3. Asigură-te că dispui de toate facilitățile de care ai nevoie pentru un trai bun și confortabil

Asigură-te că apartamentul dispune de tot ce ai nevoie pentru a-ți îmbunătăți stilul de viață. Verifică facilitățile din cadrul ansamblului rezidențial, dar și din proximitatea acestuia. Există spații verzi și de recreere, supermarketuri, locuri de parcare suficiente? 

Proiectele Novum Invest respectă numărul locurilor de parcare. De exemplu, pentru un număr de 100 de apartamente punem la dispoziție 120 de locuri de parcare. Deși costurile de construcție sunt mult mai ridicate, peste 95% din locurile de parcare sunt subterane, cele exterioare fiind dedicate vizitatorilor

4. Analizează cu atenție documentația juridică 

Revizuiește cu atenție documentele legale privind achiziția. Contractul de vânzare, actele de proprietate și orice alt document asociat. Acestea ar trebui să fie clare și transparente. Nu ezita să pui întrebări!

5. Verifică eficiența energetică a clădirii

Cu cât apartamentele au o izolație eficientă, ferestre de calitate și sisteme de încălzire moderne, cu atât stilul tău de viață va fi mai confortabil, dar și costurile utilităților vor fi mai reduse.

6. Planifică-ți bugetul

Pornește la drum cu un buget clar, dar fii pregătit și să faci unele compromisuri. Analizează cu atenție opțiunile de finanțare și documentează-te din timp pentru a obține cea mai bună ofertă. 

7. Așteptări realiste în privința termenului de livrare

Verifică termenul de livrare al apartamentului. Este important să ai așteptări realiste și să te asiguri că termenul de predare se potrivește planurilor tale personale.

8. Alege un dezvoltator cu experiență și credibilitate

Fă o documentare temeinică înainte de a semna contractul. Intră pe site-ul dezvoltatorului imobiliar, dar și pe canalele de Social Media, ca să fii la curent cu proiectele anterioare realizate de acesta și asigură-te că dezvoltatorul are o experiență solidă în livrarea proiectelor de calitate. 

Novum Invest este un dezvoltator imobiliar de succes, cu o experiență vastă și consolidată de peste 10 ani pe piața imobiliară din România. Prin intermediul companiilor noastre, Novum Invest, Fapaco și Conpak Construct, creăm comunități gândite în jurul unui concept de locuire exclusivist, pentru a te bucura de un stil de viață modern și aerisit. Calitatea și execuția la timp a proiectelor imobiliare au susținut în permanență dezvoltarea companiei.

9. Ia în calcul și perspectiva de revânzare

Chiar dacă obiectivul achiziției e pentru locuire, analizează încă de la început și potențialul de revânzare a apartamentului în viitor. Gandește achiziția cu dublu scop, ca spațiu de locuit, dar și ca investiție. Dacă planifici să te muți sau să îți extinzi familia, este important să ții cont de aceste aspecte în decizia de cumpărare. Află detalii despre marja de creștere anuală a prețurilor în ansamblul în care dorești să cumperi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *