Fapaco, parte a grupului Novum Invest, pe locul 3 în topul celor mai profitabile companii din România, în domeniul construcțiilor

premiu fapaco srl novum business invest
November 16, 2023

Compania de construcții și antreprenor general Fapaco – parte a grupului Novum Invest -, cu o reputație solidă și o experiență vastă de peste 20 de ani în domeniul construcțiilor rezidențiale și hoteliere complexe, a primit un prestigios premiu în cadrul galei Topul Național al Firmelor 2023, organizată de Camera de Comerț si Industrie a României. 

Fapaco S.R.L. a obținut locul trei în clasamentul național al firmelor private din România, pe domenii de activitate (lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale) după profit brut la categoria întreprinderi mari, pentru anul 2022. 

fapaco srl novum invest

Cu toate că anul 2022 a fost unul dificil din prisma respectării încadrării în bugetele stabilite în business plan, în special din cauza creșterilor accelerate ale prețurilor materialelor de construcții, am reușit împreună cu echipele noastre să performăm și să facem față provocărilor printr-o monitorizare mai atentă a tuturor categoriilor de cheltuieli, dar și prin eficientizarea resurselor de producție și folosirea la capacitate maximă a resursei umane.

Astfel, în anul 2022, Fapaco a înregistrat un profit net de peste 27,5 milioane lei raportat la o cifră de afaceri de peste 172,8 milioane lei, având peste 300 de angajați. 

Am continuat și în anul 2023 procesul început în 2022, și anume eficientizarea fluxurilor de muncă și de capital, cu accent pe așteptările clienților și colaboratorilor noștri. De asemenea, echipa de management este pe deplin conștientă de nevoia menținerii unui nivel de profitabilitate ridicat pentru a permite contintuitatea businessului, mențineriea performanței angajaților și pentru a investi în continuare în mijloace noi de producție, explică Alin Popa, CEO Novum Invest. 

alin popa - ceo novum invest

Ne bucurăm că rezultatele muncii noastre ne-au plasat și anul acesta în Topul Național al Firmelor 2023 și că suntem una dintre cele mai performante companii din România, aducând valoare atât comunității, cât și întregii ramuri economice din domeniul construcțiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *